Kroatien 2016 - Familjen Andrén's Husbil

På denna hemsida presenterar vi vår husbil och berättar lite om våra resor
Familjen Andrén's Husbil
Go to content
Kroatien 2016 (7/9 - 8/10)

Årets långa resa startade den 7 september med transport till Trelleborg för en första övernattning. Färjan till Sassnitz skulle gå tidigt på nästa dags förmiddag. Vi var tre husbilar, familjen Carlsson, familjen Haaker och vi, familjen Andrén.

Resan gick till Rügen, Potsdam, Meissen genom Tyskland ner till München, vidare till Salzburg och Villach. Fortsatte motorvägen till Ljubljana mot Koper (söder Trieste). Första stoppet i Kroatien blev i Istrien på camping Aminess Park, strax norr om Novigrad.

Därefter gick resan till Porec och Rovinj för dagsbesök. Vi stannade i Pula två dagar, då vägarna var avstängda under lördagen för evenemanget "The Iron Man". I Pula råkade vi ut för ett riktigt oväder. Blixt och dunder, massor av vind och regn. Campingplatsen formligen flöt iväg.

Från Pula åkte vi till ön Krk och campingen Jecevac, en alldeles utmärkt camping, nära staden Krk. Dock väldigt små tomter för våra nordiska husbilar. Vi spenderade ett par dagar här. Staden Krk är verkligen värd att besöka. Se gärna bilderna nedan.

Från Krk åkte vi till nationalparken Plitvicesjöarna. Stannade två nätter på olika campingar. En hel dag spenderade vi inne i parken. En alldeles överväldigande upplevelse. 1979 införlivades parken i UNESCO's världsarvlista. 16 sjöar binds samman med otaliga vattenfall. Träbroar gör parken tillgänglig för gäster.

Från nationalparken Plitvice åkte vi till Nin strax norr om Zadar. Hittade en liten (sliten) camping för en natt.

Nu vände vi norrut igen. Stannade på ställplatsen i Senj, enda riktiga ställplatsen vi fann under vår Kroatienresa. Här skiljdes gänget åt för hemresa var och en för sig.

Vi åkte mot Italien och Venedig, där vi stannade ett par nätter. Venedig kräver en hel dag för besök. Från Venedig gick resan vidare mot Gardasjön. Vacker plats vi gärna återvänder till. Efter besöket i Garda gick resan hem med ett par övernattningar i Österrike och Tyskland. Sista natten (som vanligt) tillbringade vi i Vistorps Hamn.
Copyright © Thomas Andrén 2017
Back to content